Blog Omkeren en opnieuw beginnen

Ooit werkte ik als vormgeefster in een Theater waar ik een lichtontwerp voor een toneelstuk voorbereidde. Dit was in een schaaltheater van een bedrijf die lichtinstallaties maakte. Waar van die enorm slimme technici aan werkte. Ik liep af en toe over die werkvloer en dacht; ‘Zij weten alles’ en ‘ze moesten eens weten’, ik doe maar wat”.  Tot de CEO mij verklapte; ‘Je moest eens weten hoe vaak wij hier dingen overnieuw doen’. Ondertussen onderzocht ik kleurfilters en hun effecten. Het wisselde constant; dan dacht ik weer dat ik het helemaal had en dan weer dat het helemaal niks was en gooide ik al datzelfde werk weer overboord. Het is altijd zo gebleven, ik noem het nu onderzoek 🙂 Wat uiteindelijk een helder en uitgezuiverd  werk oplevert. Met dat lichtontwerp kwam het uiteindelijk ook goed. Het is nooit perfect en het blijft altijd open voor ontwikkeling is mijn ervaring.

spatie 


* Foto Isabelle Wenzel