Blog belichten en doorgeven

Op een dag reageerde ik op een oproep van Theater de Makkers. Ze zochten verhalen vanuit de vraag; Wat is het mooiste dat je hebt ontvangen dit jaar?

Ze verzamelde verhalen en lampjes voor het project 1001 lichtjes om vervolgens, na een expositie in Theater De Spiegel, deze weer door te geven.

Ze kwamen bij mij thuis en onder leiding van hun professionele interview techniek vertelde ik mijn verhaal. Een verhaal over het ongeluk en de hulp die ik heb mogen ontvangen afgelopen jaar.

 

 

Ook vertelde ik dat mijn verleden in het theater lag als Theater vormgeefster en dat ‘licht’  daarbij voor mij een belangrijke rol speelde.  Ze vonden het dan ook leuk dat we elkaar op deze manier ontmoette.

Ze vroeg of ik dan misschien de dag in het theater bij de opbouw wilde langskomen. Toen liet ik mijn eerste uitgevoerde decor ontwerp van vroeger zien. Een licht decor met schemerlampjes die symbolisch verbonden waren aan een bankje met een verhaal. Precies dezelfde lampjes waarmee zij hun project begonnen. Toen ging het echter om een verhaal van een verleden dat wij allemaal meenemen in het heden en de toekomst.

Met kippenvel, geïnspireerd en in verwondering namen we afscheid van elkaar.

Ik was benieuwd of ik nog wat van hen zou horen. Het was dan ook super leuk om een paar dagen later een bericht op mijn voicemail te ontvangen.

Met de vraag of ik mee wilde denken met hun team in de conceptontwikkeling voor de expositie in Theater De Spiegel. En misschien kon ik wel advies geven over welke concepten haalbaar zijn als je maar één dag de tijd hebt om op te bouwen.

De ontmoeting  ‘On stage’ was leuk en we vulde elkaar goed aan in het uitdenken van een concept. Doorgeven van kennis en licht schijnen op het heden, waar verleden en toekomst samenvallen in één moment.

Wat voelde het vertrouwd om het theater weer eens van de andere kant mee te maken.

Met Dankbaarheid.

 

***Natuurlijk was het jammer dat de expositie in het Theater de Spiegel niet door kon gaan door de lockdown. De 1001 lichtjes met de verhalen werden wel degelijk doorgegeven. Theater De Makkers bracht de mensen thuis een lichtje waarmee ze de liefde en warmte van verbinding verspreidde. Wat een mooi en professioneel stel die Fieke en Yuna.